Training cycling jeugd meisjes
Icoon jeugd groen

Jeugd

Visie

Bij Team Kempen staat de ontwikkeling van de jeugdrenner -en renster centraal. Wij streven naar een medisch verantwoorde, gestage ontwikkeling van elke renner en renster. Wij vormen een veilige omgeving waar elke jongere kan groeien op zijn/haar eigen tempo en zijn/haar eigen talenten als wielrenner en als persoon kan ontdekken. Iedereen is daarom bij ons ook welkom: van beginnende fietser tot doorgedreven competitief wielrenner.

 

Miniemen en aspiranten

Hier hebben we één kernwoord: plezier!

In de jongste categorieën fietst iedereen samen, de recreatieve en competitieve renners.  Hier wordt gefocust op fietsbehendigheid, veiligheid in het verkeer, … Bij de aspiranten die wedstrijden rijden wordt er ook af en toe al eens flink doorgetraind.

In de winter, tot en met februari, trainen onze jongsten op hun MTB of crossfiets in het Raadsherenpark in Vosselaar. Voor de aspiranten wordt er tijdens de wintermaanden ook één keer per week een looptraining voorzien.

Vanaf maart schakelen we over naar de weg en wordt er afgesproken aan de Lilse Bergen. Leren fietsen in groep is hier belangrijk, alsook het leren kennen van je eigen capaciteiten op de fiets.

Onze gediplomeerde trainers staan steeds garant voor de veiligheid in het verkeer en voor een leuke variatie in de verschillende trainingen.

Nieuwelingen en juniores

Bij de nieuwelingen en vooral bij de juniores gaat het er uiteraard al een pak serieuzer aan toe. Deze renners betwisten de Beker van België en andere interclub wedstrijden in binnen- en buitenland. Zij krijgen jaarlijks de kans om bij onze voorzitter dr. Jan Mathieu een gratis inspanningstest af te leggen. Hiervoor werken we steevast samen met de studenten Sport & Bewegen van Thomas More. Op deze manier leren de renners hun eigen capaciteiten inschatten en kunnen ze op basis van deze gegevens op een correcte manier beginnen trainen. Bij de nieuwelingen kunnen er schema’s bij onze trainers bekomen worden indien gewenst. Bij de juniores werken we met TrainingPeaks om te trainingsschema’s op te stellen om de trainingen van de renners te monitoren.

In november en december worden er core-stability en looptrainingen voorzien voor deze renners. Deze zijn belangrijk om de algemene ontwikkeling als sporter te blijven stimuleren.

In januari en februari wordt er 2/3 keer samen in groep getraind. Dit zijn voornamelijk rustige duurtrainingen met hier en daar een intensieve prikkel. Deze trainingen dienen om met voldoende basis aan de start van koersseizoen te komen.

Al onze renners kunnen binnen ons team steeds terugvallen op een ervaren sportdokter, kinesist en sportdiëtist om op die manier steeds op een medisch verantwoorde manier te blijven ontwikkelen.

Daarnaast mogen we niet vergeten dat ook bij deze categorieën plezier nog steeds een hele grote rol speelt. We zetten sterk in op cohesie binnen de groep en ook op de sociale ontwikkeling van de renners. Iedereen moet zich goed voelen en iedereen moet met plezier naar de vele clubtrainingen komen. Bij Team Kempen is iedereen welkom! 

Training

Vanaf januari zijn er 3x per week fietstrainingen op de weg

We organiseren per categorie enkele stages met of zonder overnachtingen tijdens de vakantie periodes, zodat iedereen aan zijn trekken komt. 

Er zijn steeds enkele ervaren trainers aanwezig. Deze trainers letten er ook op dat de wegcode strikt gevolgd wordt als ze met de renners op de openbare weg trainen.

Alle info over de trainingsmomenten en eventuele last-minute wijzigingen gebeuren in de app Spond waar elk lid aan toegevoegd wordt.

Het is voor de fietstrainingen raadzaam het weerbericht of de buienradar te bekijken, zodat uw kind de juiste kledij kan dragen. Wij vragen dat kinderen die lid zijn van Team Kempen hun clubkledij dragen tijdens de fietstrainingen.

Bekijk alle aansluitinfo

Fietsmateriaal

Wij verwachten van onze leden geen dure blinkende fietsen. Een goed afgestelde koersfiets is meer dan voldoende. Wij willen graag een wisselwerking tussen ouders creëren voor tweedehandsmateriaal.

Een goed onderhouden fiets is noodzakelijk om veilig aan wielrennen te kunnen doen, wij vragen de ouders hierbij een oogje in het zeil te houden. Bij onze partner In 't Ven Sport krijg je korting met de lidkaart

Kalender

Download hier de kalender van jouw groep.

Nieuws

Benieuwd naar wat er leeft bij Team Kempen jeugd?

Bekijk alle nieuwsberichten

Jeugdvriendelijke wielerclub 2022

Dankzij de dagelijkse inzet van onze trainers, begeleiders en bestuursleden is Team Kempen er in geslaagd om voor het 5e jaar op rij het hoogst haalbare label te krijgen uit handen van Cycling Vlaanderen.

Kennismaking G-Sport wielrennen

Nu ook G-Sport wielrennen bij Team Kempen

“Kom je mee fietsen?”

Wil je je meteen inschrijven? Dat kan ook! 
Bekijk onze aansluitinfo en FAQ voor meer details. 

Contactformulier